Blog 15

Uit deze buurt

Uit deze buurt

In Daalmeer ben ik opgegroeid. Sterker nog, samen met de wijk Daalmeer ben ik opgegroeid. Toen wij daar net kwamen wonen was een groot gedeelte namelijk nog in aanbouw en door de jaren heen heb ik veel zien veranderen tot wat Alkmaar Noord nu is. Leuk, want zo’n wijk door de jaren heen heeft wel iets van een carrière. Sommige dingen blijven, andere veranderen of verdwijnen.

 

Trots op waar ik vandaan kom maakt het voor mij extra speciaal dat mijn boek, dat eind november 2023 uit kwam, lokaal te koop is. Bij Readshop De Mare ligt het nog steeds in de winkel. Toen ik laatst door het winkelcentrum wandelde werd ik herkend door een oudere meneer.

 

We spraken over de buurt, wat er in de afgelopen jaren allemaal veranderd is en dat er nog steeds zo veel handige voorzieningen in De Mare te vinden zijn. De man vertelde wanneer hij en zijn vrouw in de buurt zijn komen wonen, dat moet ongeveer rond dezelfde tijd geweest zijn geweest dat mijn ouders met mij en mijn broers en zus zich in Alkmaar vestigden. Het was in de tijd van Grosmarkt, de Toptien in Koedijk en de Cd-winkel naast de Albert Heijn.

 

“Wat leuk dat je dat allemaal ook nog weet!” zegt de man vol enthousiasme, terwijl zijn vrouw aansluit bij het gesprek. We praten nog wat en ronden dan het gesprek af. We gaan ieder weer onze eigen weg als ik de man nog tegen zijn vrouw hoor zeggen: “Hij is hier dus opgegroeid en altijd blijven wonen, die trainer van Feijenoord…”